Szerves szőlőmag

NATUR TANYA™ SZERVES SZŐLŐMAG-95% OPC TARTALOM

szerves_szolomag_termekoldal

Szerves Szőlőmag (Vitis Vinifera L. seed extract) kivonat, ami minden tablettában garantáltan (standardizált) 95% proantocianid (OPC) tartalommal bír! Az OPC, egy organikus csersav, összehúzó hatású.Növényi eredetű vérzéscsillapító vegyület, amely, hajszálértágulatoknál eredményes. A szőlőmag kivonat javítja az erek állapotát. Nem véletlen, hogy az orvosok a OPC-t, a kivonat aktív anyagát olyan gyakran írják fel érrendszeri megbetegedésekre.
A szőlőmag egyaránt tartalmaz vízben és zsírban oldódó komponenseket; a szőlőmag kivonat áthatol a sejthártyán, s így fejti ki antioxidáns hatását az egész szervezetben. Sőt egyike azon anyagoknak, amelyek még a vér-agy gáton is képesek átjutni, így megvédik az agysejteket a szabad gyökök roncsoló hatásától. A szőlőmag kivonat csökkentheti a szívinfarktus és a szélütés veszélyét, erősíti a hajszálereket, fokozza a véráramlást. Emiatt a szer igen hatásos a különböző érrendszeri megbetegedésekben, így a visszértágulatban és az érszűkületes lábfájásban. Emellett enyhítheti a cukorbetegség szövődményeként kialakult idegkárosodás tüneteit: a végtagokban érezhető zsibbadó, bizsergő érzést.

Gyors, sokoldalú és hatékony

A legújabb tudományos adatok azt is kimutatták, hogy az OPC minimalizálni tudja az oxidatív sejtkárosodást. És mivel éppen olyan öregek vagyunk, amilyennek a sejtjeink „érzik” magukat, a szőlőmag-kivonat egy abszolút nélkülözhetetlen részét kellene, hogy képezze az anti-aging kezeléseknek, népszerű kifejezéssel élve. Az OPC percek alatt tökéletesen felszívódik a vérben, a száj és a gyomor nyálkahártyáján keresztül. Az anyag ezután elér minden szervet, minden egyes szövetet a szervezetben. Még a bőrt, hajat és körmöket is. Az OPC (oligomerikus proanthocianidin) vegyületek a szőlő kék színét adó antioxidáns hatású bioflavonoidok, legnagyobb mennyiségben a szőlő magjában találhatók meg;

 

Az OPC felhasználási területei:

 • erek rugalmassága(hajszálerek, visszerek, aranyér)
 • keringés fokozása
 • érelmeszesedés
 • vérnyomás szabályzás
 • kötőszövet feszesítés
 • bőrfiatalítás, megőrzi a bőr rugalmasságát és nedvességtartalmát,késlelteti a ráncok kialakulását, a kötőszöveti rostokban megerősíti a kollagén mátrixot.
 • antioxidáns hatás, az öregedési folyamatok késleltetése. A szervezetet „avasító”, öregítő szabad gyökök, semlegesítése által.
 • képes áthaladni a véragy gáton és segít megvédeni az agyat és az idegrendszert a károsodástól
 • látás szervrendszer: az OPC fontos szerepet játszik a szaruhártya szerkezetében és élettani funkcióiban, javítja a vizuális alkalmazkodást az alacsony fényerősséghez, támogatja a látásfunkciót.
 • Idegrendszer: a szőlőmagnak adaptogén és nootropikus hatása van. Segít ellazulni a nyüzsgő életstílusból adódó stresszből. Javítja az agyi funkciót és a teljesítményt.

Szerves Szőlőmag (Vitis Vinifera L. seed extract) kivonat

Minden tabletta garantáltan (standardizált) 95% proantocianid (OPC) tartalommal bír! Az OPC az öregedési folyamatokat késlelteti, az agresszív szabad gyökök által okozott láncreakciókat akadályozza meg, ami az emberi sejtek és szövetek károsodását idézi elő.

 

OPC - Különleges táplálkozási célú élelmiszer

Kutatásokkal igazolt Szerves Antioxidáns tartalom, az öregedési folyamatok késéleletetéséhez.

A szőlőmag és szőlőmaghéj élettani hatásait vizsgáló kutatások, még mindig zajlanak.

Ami megállapítást nyert, hogy a szőlőmag jelentős antioxidáns flavonoid tartalommal bír. A polifenol vegyületek csoportjába tartozó flavonoidok közül, a szőlőmag egy erélyes antioxidánsa az OPC, egy fitovegyület, ami megőrizi és javítja az erek rugalmasságát, tágulási képességét, a szabad gyököket semlegesíti (befogja).
Megelőzheti az érelmeszesedést, a szívinfarktust, csökkentheti a vérnyomást, gátolja a vérlemezkék összetapadását, amivel a trombózist előzhetjük meg. Ez a flavonoid az erek fiatalságáért felelős, a szöveti kollagénrostokhoz kapcsolódik, hogy késleltesse az öregedési folyamatokat.
A vérerek falának kollagénjéhez kötődve a kapillárisokat erősebbekké és rugalmasabbá teszi, ami által javul az erek átjárhatósága, a vérkeringés, és ezen keresztül a vérnyomás is csökken. Az erek, és a kötőszövet öregedését gátolja, fehérjékhez kötődő képessége a gyulladásos folyamatoknál is fontos, mert képes felelős enzimek fehérje receptorához kapcsolódva gátolni a hisztamin képződést, és ez által, többek között az allergiás tünetek is mérsékelhetőek. Csökkenti a püffedést és eredményes cukorbetegség szövődményeinél.

A szőlőmagkivonat szembetegségek megelőzésében is nagy szerepet kaphat. Az időskori vakság két leggyakoribb oka, a sárgafoltsorvadás (makula-degeneráció) és a szürke hályog ellen igen gyakran ajánlják. Állítólag még azok számára is hasznos, akik rendszeresen és sokat ülnek a számítógép képernyője előtt. Legalábbis erre utalt az a kísérlet, amelynek során a számítógépet sokat használó kísérleti alanyok szemgyulladása és kontrasztlátó képessége jelentősen javult a 60 napon át alkalmazott szőlőmagkivonat hatására.

Több orvos szerint a szőlőmagkivonatnak rákellenes hatása is van. Antioxidánsként a OPC-k védenek a sejtek genetikai anyagát érő hatások ellen, amelyek a rák kialakulásában szerepet játszhatnak.

A szőlőmagkivonat kötőszöveti betegségek, mint például a reumatoid arthritis kezelésére is alkalmas, mivel védi és erősíti a bőrben lévő kollagént. A kivonatot a bőr rugalmasságának erősítését szolgáló kozmetikai szerek is gyakran tartalmazzák (narancsbőr elleni és kötőszövet erősítő, vér és nyirokkeringést serkentők).

A szőlőmagkivonat használatával a különféle allergiás megbetegedések tünetei is enyhíthetők, mivel gátolja az allergiás tüneteket okozó vegyületek, például a hisztamin termelődését, ami viszont segít az allergiás reakciók - például a csalánkiütés vagy a szénanátha - gátlásában. A szőlőmag kivonat az allergiás reakciók, valamint a menstruációs zavarral és fájdalommal járó endometriosis kialakulását okozó vegyületek, a prosztaglandinok termelődését is gátolja.
A szőlőmagkivonat aktív alkotórészeinek mindössze 24%-a marad a szervezetben 24 óra elteltével. Ezért nagyon fontos, hogy mindennap ugyanabban az időpontban vegye be a kivonatot tartalmazó készítményt. Ezt különösen akkor tartsa be, ha betegség leküzdésére szedi a szert

OETI:10346/2012

Összetétel

Összetétel

Natur Tanya™ Szerves Szőlőmag 95% OPC!

Hatóanyag: oligomerikus proantocianidinek (A szõlõmag héj procianidinjei a katekin és az epi katekin dimer- és trimerjeibõl állnak)
Az átláthatóság érdekében alább felsoroljuk a savas közegben felhevített cianidokra mutató szinonimákat, amiből a „procianindin” fogalom ered;
procianidinek
proantocianidinek
procianidol-oligomerek
OPC
PCO
leukoantocianidinek
sűrített tanninok
pycnogenolok (csak kisbetű)

* 95% OPC tartalomra standardizálva
* Vegetáriánus, színezék mentes termék!

Tápanyagok/hatóanyagok a napi adagban 2 tablettában:
Szőlőmag (Vitis Vinifera L.seed) extract 200 mg
ebből OPC 190 mg
 

Használat

Használat

2x1 tabletta naponta, bő folyadékkal lenyelve.
Minimumkúra-maximumkúra: 30-90 napos kúra keretében, standardizált OPC-t tartalmazó szőlőmag formájában. Testsúly-kilogrammonként 3 mg tiszta OPC-t érdemes szedni, ami 180 mg 60 kiló esetén. Fizikai stressz és fokozott terhelés esetén kétszer vagy háromszor ennyit – nincsenek mellékhatások. Az OPC-t étkezések előtt vagy között kell szedni, mivel hozzákötődik a béltraktusban lévő fehérjékhez, ami nem segít a hatás optimalizálásában.

Kiszerelés

Kiszerelés

70 db tabletta

Megrendelem

Megrendelem

 •  
  Ha budapesti vagy, személyesen is megvásárolhatod ezt a terméket,
  az Oktogon tér 4. szám alatt található Gyógynövény üzletben. Az Akció ott is érvényes!
  Ha kérdésed van, hívd a 06/30 567 9418-at!
  Ha az űrlap segítségével adod le a rendelésed, akkor azt telefonon, 24 órán belül
  visszaigazoljuk és futárral a megadott címedre küldjük.
  Ennek díja:
  5 kg alatti súlyú csomagok esetében: bruttó 1270 Ft,
  5 kg súly feletti csomagok bruttó 1575 Ft.
  Amennyiben a rendelésed eléri a 40 000 Ft-os bruttó összeget, úgy a szállítási költséget mi fizetjük!

  Szerves Szőlőmag
  Érfalerősítő, keringést javító,
  vérnyomás szabályzó.
  1 doboz – 2190 Ft.
  10% kedvezménnyel
  Rendelek 2 dobozzal, mert így 10%-ot ajándékba kapok!
  2 dobozért fizetek: 3942 Ft-ot,
  így 1 doboz ára: 1971 Ft-ra csökken!
 •  
   
 •  
   
 •  
  Kérjük adja meg kapcsolatfelvételi adatait ( * = kötelező)
 •  
  Név *:
 •  
  E-mail cím *:
 •  
  Telefonszám *:
 •  
  Kérjük, adja meg a szállítási/számlázási adatait:
 •  
  Város *:
 •  
  Irányítószám *:
 •  
  Utca, házszám *:
 •  
  Megjegyzés:
  (Amennyiben számlázási adatai eltérnek a szállítási adatoktól, úgy azokat itt tüntesse fel)
 •