• Gambe Slim főzet

  • Szerves C-vitamin

  • Szerves Szőlőmag tabletta

  • Ázsiai gázló

  • Aqua Balance

  • Emo krém

Lábödéma

Kidagad a láb a cipőből

Megvastagodott, dagadt, puffadt bokák és lábak, kellemetlen feszülő érzéssel. A lábödéma (vizenyő) mindig a vénás keringési rendszerben bekövetkező rendellenesség. Kezelése kötelező, gyakori ismétlődése estén azonnal orvos kell fordulni. Kiváltó oka a rosszul működő, pangó nyirokkeringés és helytelen vérkeringés.

A nyirok a szövetek közötti folyadék.

A nyirokkeringés és a vérkeringés összehangolt munkát végeznek. Mindketten szállítással foglalkoznak, az erek vért és oxigént, a vénák szén-dioxidot. A nyirokér pedig salakos, méreganyagos vizet vesz fel a szövetekből, elhalt sejteket és testidegen anyagokat szállít. Szűrői a nyirokcsomók. Az átszűrt nyirok visszakerül a keringésbe, a fő nyirokér pedig a mellüregben egy szív felé vezető vénába torkollik. Ha a keringés akadozik a víz ott marad és jön a lábödéma. A nyirok mozgása, keringése függ a mozgástól, a légzéstől  és a táplálkozástól.

A nyirok feladata

Ha valakinek reggelente gyakran duzzadt a szeme, cellulitiszes a bőre, püffedt a lába, esetleg pattanásos az arca, akkor feltehetőleg zavar keletkezett a nyirokkeringésében.
A nyirokrendszer fontos feladata a szövetekből a salakanyagok és méreganyagok elszállítása. A nyirok a sejtek számára szükséges építő anyagokat is szállít, ami vérből származókkal egészül ki. A szervezet védekezése szempontjából különösen a limfociták képzése miatt fontos a nyirokrendszer (a második immunrendszerünk). Normálisan a nyirokcsomók, a mandulák és a lép nyirokszövete kb. 35 milliárd B- és T-limfocitát képez; betegségben ez a szám az 560 milliárdot is elérheti naponta.

Lábödéma kezelése

A lábak vizesedése ödémásodása, dagadt puffadt bokákat és lábakat eredményez. A nagy melegekben gyakrabban előforduló lábödéma a szövetek között felgyülemlett nyirokfolyadék. A pangó nyirokkeringés és a lelassult vérkeringés miatt létrejövő lábödéma elnehezíti az érintett testrészt. Kezdetben lágyan puha a bedagadt végtag, de ha hagyjuk elódázni a problémát, hónapokig vagy évekig, akkor többszörösére dagadhat az érintet felület, és kőkemény lesz, kiterjedése nőhet. Természetesen ehhez már komoly szövődmények is társulnak. A lábödéma ellen nyiroktisztító, a nyirok keringését fokozó kúrával a keringés akadálytalan áramlását kell lehetővé tenni.
Itt is beszélhetünk vele született rendellenességről, amikor a nyirokerek fejletlensége genetikai sajátosságunk, vagy ha műtéten átesett betegről van szó, ahol nyirokcsomót távolítottak el, vagy gyulladtak a nyirokcsomók. De vesebetegség, a kötőszöveg gyengesége vagy besugárzás is vezethet nyirokpangáshoz.
Lábödéma kezelése
A Gambe Slim nyiroktisztító és vérkeringést javító kúra a dagadt, puffadt végtagokat  apasztja, hogy a kemény szövet újra rugalmas és puha legyen. A fokozott nyirokkeringés szabad az út, az ödéma gyorsan felszívódásához, de a narancsbőr (cellulitisz) is ezzel a módszerrel kezelhető a leggyorsabban.

Megelőzés a lábödéma ellen

  • Rendszeres méregtelenítés, lúgosítás
  • Rendszeres Nyiroktisztítás
  • Rendszeres mozgás
  • A táplálkozás is fontos
  • Naponta igyon meg legalább két liter vizet